Du finder flere ture til Østrig på  Forsiden  

Ture fra Nauders og Prutz i Tyrol, 2015

Pitztal - Kaunertal - Ofenpass og Stelviopasset

På vej til Fendels


Fredag 28-8. Vi starter hjemmefra kl. 13 og kl. 18.30 ankommer vi til Brahmsee Camping ved Langwedel. Brahmsee Camping  Der er meget vejarbejde på A7 nord for Hamburg, så vi vil forsøge at undgå for megen kø, ved at køre gennem Hamburg lørdag morgen. Campingpladsen er primitiv, men let at køre til og desuden koster en overnatning kun 10 €.  Kørt 253 km.

Lørdag 29-8. Det går uden problemer at komme på den anden side af Hamburg, men ellers bliver der meget stop and go resten af dagen. Da klokken er 19 har vi fået nok for idag og kører ind  på Estenfeld Camping. Camping Estenfeld  Campingværten er nok vant til, at folk ikke kan bakke med en campingvogn. Det er i hvert fald ret underholdende når han styrer de ankomne på plads. Kørt 587 km. 

Søndag 30-8. Vi fortsætter ad A7 mod Füssen. Vi hører i radioen, at der er 7 km stau ved Füssentunnelen. Vi vælger derfor den gamle vej gennem Nesselwang, og tror vi undgår køen. Men da vi kommer ud til vejen efter tunnelen fortsætter køen også her. Der er bare for mange biler til vejen over Fernpass. Det har muligvis noget at gøre med, at Arlbergtunnelen er lukket.  Vi fortsætter til Camping Nauders. Camping Nauders En lille plads der ligger bag ved en tankstation, kun et par hundrede meter fra den Italienske grænse. Kørt  435 km.

Mandag 31-8. Der er et fantastisk vejr, så det kan blive til en god udflugt. Vi kører ind i Schweiz og gennem Unterengadindalen. Ved Zernez kører vi ad vejen over Ofenpass. Da vi kommer til Santa Maria, kører vi ad vejen over Umbrailpass. Det er en smal vej, men den er blevet asfalteret hele vejen, hvad den ikke var da vi kørte ruten i 2001. Vejen slutter tæt ved toppen af Stelviopasset. Her er vi fremme ved en af vore pasvejs-favoritter. Stelviovejen topper i 2758 m.o.h og så går det ellers nedad gennem 49 hårnålesving. Kørt 166 km.

Santa Maria, set fra vejen op til Umbrailpasset
Stelviovejen
Stelvio

Tirsdag 1-9. Vi kører en tur til Samnaun og går en tur videre derfra. Det er en fin tur derud, men ellers handler det mest om hoteller og forretninger på grund af det toldfrie område. Vi kører tilbage ad en lille vej der går i Schweiz. Den er noget speciel med skarpe sving inde i smalle tunneler. Det lykkedes dog at komme gennem dem alle sammen, uden at møde nogen på de kritiske steder.  Kørt 62 km.

Onsdag 2-9. Det er regnvejr, så vi beslutter at vi vil se nogle andre omgivelser. Vi flytter til Camping Dreiländereck i Ried. Camping Dreiländereck 31 km.

Torsdag 3-9. Vi kører en lille tur til Serfaus. 26 km.

 Fredag 4-9. Vi kan ikke sige at pladsen i Ried er dårlig, men som vi husker det er pladsen i Prutz bedre. Vi flytter til Aktiv Camping Prutz, Aktiv-camping Prutz faktisk på 10 års dagen for at vi kom til den sidst. Senere kører vi en tur op i Kaunertal, for at finde udsigtsstedet Adlerblick som ligger i Feichten. Vi får at vide af en lokal, at man sagtens kan køre derop. Vi kan dog ikke forstå at det skulle være lovligt, når det står et skilt med indkørsel forbudt. Men det gør tirolerne selv siger han, men det skal vi selvfølgelig selv bestemme. Det skal lige nævnes, at han talte et rimeligt godt dansk, efter at have boet på Grønland.  Kørt 32 km.

Lørdag 5-9. Det regner hele dagen, så det bliver kun til et par gåture med regntøjet på.

Søndag 6-9. Det klarer op i løbet af dagen op ad dagen, og da vi kan se bjergene igen, kan vi se at der er nyfalden sne på alle toppene. Vi vover et par korte køreture fra Prutz. Først kører vi op til Fendels, og derefter til Ladis. I begge tilfælde får vi nogle flotte udsigter ned over Prutz, og ud i dalene.  Kørt 25 km.

Det er ikke kun regn der er faldet over Prutz

Mandag 7-9. Vi kører op til Naturparkhaus Kaunergrat, hvor der er lavet et gyngende udsigtsplateau. Undervejs hertil har vi haft mange fantastiske udsigter. Herfra fortsætter vi over til Pitztal, og kører til vejen slutter. Samme vej tilbage til Prutz. 102 km.

De følgende billeder er fra turen til Pitztal. Jeg håber de kan vise den oplevelse vi havde på turen.

Tirsdag 8-9. Der bliver fint vejr igen i dag, så vi kører turen ad Gletscherstrasse i Kaunertal. Vejen stiger fra 1273 m.o.h ved Feichten til 2750 m oppe ved gletscheren.  Vi kører afsted kl. 9.20 og er tilbage kl. 16. Vi har mange stop undervejs, men vælger ikke at gå videre oppe på toppen. Solen skinner hele tiden, men vi har kun 5-6 grader. Det koster en maut på 23 € at køre vejen 1 dag. Hvis man vil køre i 14 dage er prisen 30 €.  Kørt 78 km.

Her kommer en billedserie fra turen i Kaunertal:

Onsdag 9-9. Vi flytter til Camping Lärkenhof, Lermoos. Camping Lärkenhof Her er der fin udsigt til Zugspitze. Kørt 70 km.

 
Torsdag 10-9. Det var vores plan, at køre eller gå en tur i det flotte landskab. Men da det er overskyet, vælger vi at gemme det til en anden gang og begynde hjemturen. Med to overnatninger i Tyskland, bliver hjemturen også en del af ferien og ikke kun transport. Vi kører til Ellwangen Camping. Ellwangen Camping Vi ankommer ved 14 tiden, så der bliver tid til at gå et par gode ture fra pladsen. Kørt 223 km.

 Fredag 11-9. Vi kører hele dagen uden trafikproblemer. Vi starter fra Ellwangen kl. 8.20 og kl 17 er vi fremme ved Freizeit-Camp-Nordheide ved Garlstorf. Pladsen ligger 40 km syd for Hamburg.  Kørt 582 km. 

Lørdag 12-9. Det går nogenlunde med at passere Hamburg og den megen vejarbejde, og er hjemme efter 368 km.