Du finder flere ture til Østrig på  Forsiden  

Kärnten - 2011

 

Kirken i Heiligenblut med Grossglockner i baggrunden

 

Vi var i Kärnten på vores sensommertur i 2011. Vi havde faktisk det positive problem, at vejret var for godt. Der var 26 - 27 grader det meste af tiden, og det bevirkede at der var megen dis i luften, når vi var ude på vores udsigtsture. Vi vil jo gerne have nogle flotte billeder med på siden, og det kniber det voldsomt med for denne tur. Det er dog planen, at vi næste år skal derned igen, for at opleve Østtyrol og nogle steder i Kärnten som vi også var i 1992. Det er derfor vores håb, at vi kan fortælle noget mere om området til den tid. Vi var dog så "heldige", at vi efter et uvejr fik nogle dage med temperaturer der var 10 grader lavere, og det gav flotte udsigter igen. 

 

Camping Vierthaler.

Den første del af ferien ville vi tilbringe ved Millstättersøen. Men for ikke at skulle til at lede efter en plads, alt for sent på dagen, tog vi en overnatning inden Tauerntunnelerne. Vi tog ind på Camping Vierthaler i Pfarrwerfen, som er let at komme til fra motorvejen. Camping Vierthaler Det var en plads, vi sagtens kunne have tilbragt nogle flere dage på, hvis ikke vi havde andre planer. Flot udsigt til bjerggruppen Tennengebirge og desuden billig at bo på.  

 

Camping Brunner am See.

Vi havde først fire døgn på Camping Brunner am See i Döbriach. Camping Brunner  Det var en udmærket plads, på næsten alle måder. På et punkt er den dog slet ikke os. Vi vil gerne være sammen med andre mennesker, men vi bryder os ikke om, at de bor kun en god meter fra os på alle sider. Vi synes at vores Wilk S4 450 HTD er en lille campingvogn. Men når den kommer ind på denne plads, har vi pludselig en kæmpe vogn.

 

Udsigt til Tennengebirge fra Camping Vierthaler

Et dårligt billede af en god udsigt over Millstättersøen

 

Udsigtstur ved Millstättersøen.

En enkelt tur fra Döbriach skal dog lige nævnes. Vejret var sådan set fint nok, men det var meget diset. Der var derfor ingen grund til, at finde de helt store udsigtsture frem. Vi kører til Dellach, drejer skarpt til højre, og fortsætter ad en stejl vej til Sappl. Her kan vi på navigatoren se, at der fortsætter en lille vej videre op. Vi kører ad denne meget smalle og snoede vej, og kommer op til Sappler Alm hvor vi parkerer. Vi fortsætter til fods ad en rute, der er benævnt som "Panoramarute". Det skal vise sig at den fint lever op til sit navn, for gang på gang får vi flotte udsigter over Millstättersøen. Bilen er parkeret i 1360 m.o.h og vi går op til 1661 m. På en dag med klart vejr, havde der virkelig været en fantastisk udsigt heroppe fra. Men da vi ingen forventninger havde til dagens tur, kunne vi nyde den alligevel.      

 

Familiencamping Oberdrauburg.

Denne campingplads, Camping Oberdrauburg  havde vi 7 overnatninger på. Det er rigtig mange overnatninger for os. Det højeste vi har været oppe på er 8, det var faktisk også i Kärnten. Men det var også lige en campingplads efter vores smag. Udsigt til bjergene, gåafstand til byen, god plads på parcellerne. Acsi-prisen er fra 27-8 12,50 €. Det må siges at være billigt, når der er fine faciliteter, adgang til badeland i forbindelse med pladsen, de første par uger inden det lukker for sæsonen. Gratis Internet med kraftig styrke. 

 

Pustertaler Höhenstrasse.

Vi var på en del ture fra Oberdrauburg, men specielt to skal nævnes, da de foregik i god sigtbarhed. Den ene går godt nok ind i Østtyrol, men vest for Lienz i Leisach går de 35 km vej fra, og fortsætter oppe i højden. Det er en vejstrækning med flotte udsigter ned i Pustertal. Ved vejs ende, vendte vi om og kørte den samme vej tilbage, så vi kunne se det hele fra den anden vinkel.

 

Pustertaler Höhenstrasse

Pustertal

  

Moharkreuz med udsigt til Grossglockner, er den anden tur der skal nævnes. Vi kører mod Lienz, og drejer derefter ad vej 107. Her kommer der hurtigt nogle flotte udsigter over Lienz. Da vi kommer til Sagritz er der et vejskilt mod Gasthof Glocknerblick 9 km,  en vej vi vælger. Vejen er smal, men dog asfalteret en stor del af strækningen. Vi når frem til Gasthofen 2046 m.o.h, hvor vi kan parkere.  Så fortsætter turen ellers til fods op til Moharkreuz. Det går stejlt opad, men det er ikke så galt at holde lidt pauser undervejs. Der er fri udsigt til de omkringliggende bjerge hele tiden, på vejen opad. Efter en time er vi oppe ved korset på toppen, der når op i 2451 m.o.h.  Her har vi en fantastisk udsigt til Grossglockner, og de mange andre bjergtoppe, der stikker op i mere end 3000 m højde. Langt nede i dalen er der udsigt til byerne, med Heiligenblut som den længst inde i dalen. Da vi har nydt udsigten en times tid vender vi tilbage til bilen. Denne gåtur hører til blandt de bedste vi har været på. At have så fantastisk en udsigt hele tiden, mens man på kun 1 time når frem til toppen, er en tur der ikke er let at finde andre steder. Da vi er nede i dalen igen, kører vi op til Heiligenblut, og ser det berømte panorama med kirken og Grossglockner i baggrunden.

 

Udsigten til Grossglockner

På vej ned i dalen igen