Norge Du kan finde flere ture til Østrig på Forsiden

Ture til Dachstein og Grossglockner 2010

 

Vores alpetur i 2010, var planlagt til at være opdelt i to afsnit. Første uge skulle bestå af køre og vandreture, med udgangspunkt i Radstadt, Salzburgerland. Den anden med udgangspunkt i Westendorf, Tyrol, hvor vi også var i 2009. Flere af turene måtte vi dog opgive, da det regnede for meget til, at det gav nogen mening at bevæge sig op i bjergene. Det blev dog til nogle flotte ture til Dachstein og Grossglockner. En tredje tur vi også havde held med, gik ad Zillertaler Höhenstrasse.

 

 

 

Dachstein

 

Vi ankommer til Radstadt og Forellencamp. Vi får os installeret, så vi har udsigt til de omkringliggende bjerge. Det meste af pladsen er belagt med tomme fastliggervogne. En af nætterne vi er her, er vi faktisk de eneste turister på pladsen. Vi ligger jo tæt ved Tauerntunnelen, så de turister der måske har været her, er sikkert kørt ned til Kärnten, hvor vejret efter vejrudsigten er fint, i modsætning til regnen her. Man får jo helt ondt af de flinke campingværter.  

  

 

 

 

Det lykkes dog at få en dag med fint vejr i den første uge. Vi kører til Filzmoos, og får herefter god udsigt til Dachstein bjergene.

Lige inden vi når til Ramsau, kører vi ned og parkerer ved Freizeitpark Beach. Her kan man vælge at tage en svævebane op til Rittisstadl, og gå forskellige ruter ud i området. Vi vælger nu at gå hele vejen, og efter 1,5 time når vi op på Rittisberg gipfel. Her får vi en fantastisk udsigt over til Dachstein bjergkæden, med Dachstein toppen som den højeste på 2996 m. Det er sikkert et endnu bedre syn end normalt, for der er nyfalden sne på bjergene. Her på Rittisberg hvor vi er i 1582 m er der også faldet sne, men her er der dog ikke meget tilbage.

Nu da vejret endelig er fint, tager vi lige en udsigt mere inden vi kører tilbage til campingvognen. Vi fortsætter til Schladming og tilbage til Radstadt, hvor vi kører 10 km op til Rossbrand, der ligger i 1770 m. Her er sneen ikke smeltet endnu. Her oppe på toppen, er der et panorama 360 grader rundt til ca. 150 alpetoppe. 

 Grossglockner Hochalpenstrasse 

 

 
Ifølge vores plan skulle vi flytte til Westendorf, inden vi ville køre turen ad Grossglockner Hochalpenstrasse. Det gav vejret os rigelig lejlighed til. Den dag vi flytter, klarer det dog op, efterhånden som vi nærmer os Zell am See, og på strækningen til Mittersill og Pass Thurm får vi mange flotte panoramaer til bjergene sydpå. Da vi er fremme ved Westendorf skinner solen ligefrem. Allerede dagen efter var vejret lige til at tage på tur i, så vi tog turen op på Grossglockner. Vi må tilbage over Pass Thurm og til Zell am See, hvor vejen til Grossglockner går fra. Vi har kørt turen for 26 år siden, og selv om vi har oplevet mange bjergveje siden, er det nu stadig en fantastisk oplevelse. Der er adskillige steder med udsigtspladser undervejs. Vi tog også afstikkeren ud til Edelweis-Spitze, som er det højeste udsigtspunkt på 2571 m, men da skulle en sky lige lukke af for udsigten. Fremme ved Franz Josefs Höhe, hvor vejen slutter, er udsigten helt perfekt til Grossglockner der rager op i 3798 m. Nede under os ser man Pasterze Gletscheren som også er blevet pyntet op med nyfalden sne.